De Week van de Pijn Congresdagen

De week van 26 september tot en met 1 oktober staat in het teken van chronische pijn. Tijdens deze week wordt chronische pijn landelijk aan een breed publiek onder de aandacht gebracht. Gezien het onbegrip en vaak de onzichtbaarheid van deze ziekte is dit hard nodig.
Meer dan twee miljoen Nederlanders leven met chronische pijn. Deze pijn heeft invloed op hun dagelijks leven, hun relaties, maar ook op hun werk. Helaas blijkt er nog weinig herkenning en erkenning te zijn voor dit probleem en voor de pijnpatiënt. Onderzoek en onderwijs is nodig.

De Week van de Pijn is een onafhankelijk initiatief van Pijn Samen waaraan meer dan vijftig organisaties meewerken. Aan de hand van twee congressen, diverse evenementen in het land, een documentaire en een thriller wordt er aandacht besteed aan chronische pijn.

Congresdag 1

Het eerste congres vindt op woensdag 28 september plaats. Dit congres is bedoeld voor behandelaren (huisartsen, artsen op gebied van pijn (anesthesisten, revalidatieartsen), fysiotherapeuten, oefentherapeuten, pijnconsulenten, anesthesiemedewerkers, verpleegkundigen, etc.). De nieuwste inzichten over de oorzaken en behandeling van

chronische pijn en praktische handvaten voor het beter omgaan met deze problematiek komen deze dag aan bod. Daarnaast maakt u kennis met een nieuw concept van gezondheid.

Congresdag 2

Op donderdag 29 september wordt aandacht besteed aan de integratie van verschillende behandelmethodes en de rol van de patiënt hierin. Deze congresdag is bestemd voor verpleegkundigen en verzorgenden, revalidatiebehandelaars, complementaire behandelaars, welzijnsmedewerkers, mantelzorgers, beleidsmedewerkers van de gemeente, paramedisch personeel, arbeidsgerelateerde organisaties en patiënten. Naast actuele informatie over chronische pijn, samenwerken, casemanagement en eigen regie, ontvangt u deze dag ook praktische handvatten voor het omgaan met chronische pijn.

Wilt u meer weten over dit congres, ga dan naar de website www.deweekvandepijn.nl. De organisatie heeft nog enkele kaarten beschikbaar. Wilt u een van deze of beide congressen bijwonen, schrijf u dan snel in!

Bron: www.deweekvandepijn.nl